2012. július 24., kedd

Képtelen természetrajz *Nagy Lajos után szabadon*

Újra sziasztok!
Ma egy kis humorral készültem nektek, annak örömére, hogy ismét látom a fényt az alagút végén. Ez a fércmű kb ma reggel 9-kor keletkezett. Jó szórakozást!
Ostika

- A kibic -

A kibic rendkívül elterjedt élőlény. A világ majd' minden táján őshonos. Jellegzetes külső ismertetőjegye nincs; termete, körkerülete, kültakarója igen változatos lehet.
A többi alfaj között elvegyülve él, azokkal közös utódokat létrehozni képes. Az utód nem hibrid, felnőve akármelyik alfajhoz tartozhat. A kibic emlős, elevenszülő élőlény. Egyszerre egy, ritkán kettő vagy több utódot hoz a világra. Utódgondozó tevékenysége 10, jobb esetben 18 évig tart.
A legtöbb fajjal ellentétben a nőnemű példányok mind kültakarójukban, mind hangfekvésükben feltűnőbbek a hímneműeknél. Az általuk kibocsátott hangtartomány a fejhangú szoprán visítástól a basszus hangszínű hörgésig terjedhet, ám egyedenként vagy az egyik, vagy a másik véglet jellemző.
Két alcsoportja létezik: az alapjáratos és a tanult. Utóbbiakból lesznek a kommentátorok és a kritikusok.
A kibicnek csupán viselkedése jellegzetes: egyedül a 'mindenbe beleszólok' viselkedéséről ismerhető fel. Ez akkor különösmód idegesítő, amikor az egyed semmiféle tudással nem rendelkezik az adott témában. Társai eme viselkedésre alfajtól függően különböző reakciókat mutatnak az elviseléstől az elevenen felfalásig terjedő Ostika-féle skálán.
Bár rendkívül nagy példányszámának köszönhetően nem minősülnek védett élőlénynek, befogását és/vagy kilövését minden országban szigorúan büntetik.
Az őket tanulmányozó tudósoknak mindmáig nem sikerült rájönniük arra, milyen téren lehetnének a kibicek hasznosak, ám bizakodva tekintenek a jövőbe, mondván: a gyöngytyúk - szintén bőrünk lenyúzására késztető - hangja például elüldözi a patkányokat, tehát biztosan a kibicnek is van valamiféle haszna.


Ennyi lett volna mára. Amennyiben tetszett, nyugodtan megoszthatjátok!
Legyetek jók és szobatiszták!
Ostika

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése